recept :)

På översta bilden i inlägget nedan är det en Röding med Romhollandaise och färska primörer :) Serveras med potatismos med färskost och kräftstjärtar.

Bilder från jobbet.

Lägger upp info om vad det är och hur man gör i kväll eller i morgon. :)












kollar lite

Nu finns vi även på bloggportalen :)

Boeuf bourguignon (Köttgryta)

Fick en fråga om en god köttgryta så jag skriver en böff :)
Skriver hur ni ska göra och vad som ska vara i.
Hoppas det smakar!
Recept

1,5kg Fransyska (Benfri)
1Msk skör
2st morötter
2st gula lökar
2tsk salt
1tsk svart peppar
4dl rött vin
3 buljongtärningar
3msk Tomatpure
2st lagerblad
3-4st vitlöksklyftor
20-25 smålökar (syltlök) eller va man hittar.
500g champinjoner
2pkt bacon


Tillagning

8 - 10 port
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn köttet i en  rymlig gryta efter hand. 

Skär morötterna i bitar, inte alltför tunna, skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.  
Häll på vin och vatten Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning. 

Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Det tar närmare 1 1/2 timme.
Det gör inget om köttet blir lite "trådigt".


Dela champinjonerna bryn svampen tillsammans med lite bacon strimlor.
Lägg sedan i allt i grytan tillsammans med syltlöken och låt koka sista minuterna.

Sen är grytan klar om den är för lös så kan man reda den med lite vanligt mjöl eller maizena mjöl. 

Servera med kokt potatis eller ris.
KLART =)
skulle kunna se ut så här.

Bra recept på köttfärslimpa med bacon och fetaost

Tänkte skriva ett recept på köttfärslimpa med fetaost och bacon.

Ingredienser:

400g blandfärs
100g fetaost
100g bacon
0,75dl strödbröd
2dl mjölk
1tsk salt
2krm svartpeppar
1 finhackad gullök
1 ägg
30g smör
Sen är det bara att blanda ut allt och göra en fin limpa, kör den på 180 grader i 40 min sen sänker du till
130grader i 15 min.
Sen är det bara att hugga in! :)

bouillabaisse

1 st  Röd paprika
8 dl  Fiskbuljong
1 burk(ar)  Krossade tomater
0,5 tsk  Timjan
1krm Salt
400 gram  Fisk benfri, "gärna vit fast"
1krm Peppar
8 st  Musslor, med skal, färska eller djupfrysta



Moules mariniéres

Moules mariniéres är en rätt med blå musslor som är kokta i vin, kan även ha grädde eller ost i.
Skriver ett litet recept här, till alla som vågar prova.

Ingridienser;

3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
salt
vitpeppar, grovmalen
1/2 dl finhackad persilja
3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
1 krm salt
1 krm vitpeppar "grovmalen"
1/2 dl finhackad persilja

Underbart gott med vitlöksbröd eller pommes till.

Ett måste för alla som inte ätit musslor förut,
musslorna är klara när dom öppnat sig helt.



För alla som gillar ost!

Har den perfekta mackan för dom som gillar ost.
Den heter Toast chévre chaud

Gör så här;

Sätt ungen på 180 grader. Rosta brödet och kantskär det. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter, gärna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över honung medan osten är riktigt varm. Strö några barr färsk rosmarin över osten.
Lägg toasten på tallrikar på en bädd av sallad. Garnera med rädisor, druvor och valnötter.
klart!

Hur enkelt som helst att göra hemma..
Ett måste för er som inte har provat!





Gör så här
Sätt på ugnen. Rosta brödet och kantskär det. Lägg en skiva ost på varje brödskiva. Gratinera i mitten av ugnen cirka 6 minuter, gärna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över honung medan osten är riktigt varm. Strö några barr färsk rosmarin över osten.
Lägg toasten på tallrikar på en bädd av sallad. Garnera med rädisor, druvor och valnötter.
Tips:Kanske vill man ge rätten lite italie


RSS 2.0