Moules mariniéres

Moules mariniéres är en rätt med blå musslor som är kokta i vin, kan även ha grädde eller ost i.
Skriver ett litet recept här, till alla som vågar prova.

Ingridienser;

3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
salt
vitpeppar, grovmalen
1/2 dl finhackad persilja
3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
1 krm salt
1 krm vitpeppar "grovmalen"
1/2 dl finhackad persilja

Underbart gott med vitlöksbröd eller pommes till.

Ett måste för alla som inte ätit musslor förut,
musslorna är klara när dom öppnat sig helt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0