Moules mariniéres
Moules mariniéres är en rätt med blå musslor som är kokta i vin, kan även ha grädde eller ost i.
Skriver ett litet recept här, till alla som vågar prova.
Ingridienser;
Skriver ett litet recept här, till alla som vågar prova.
Ingridienser;
3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
salt
vitpeppar, grovmalen
1/2 dl finhackad persilja
3 liter färska musslor
50 g Vitlökssmör
1 stor gul lök, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
3 1/2 dl torrt vitt vin
1 krm salt
1 krm vitpeppar "grovmalen"
1/2 dl finhackad persilja
Underbart gott med vitlöksbröd eller pommes till.
Ett måste för alla som inte ätit musslor förut,
musslorna är klara när dom öppnat sig helt.
Underbart gott med vitlöksbröd eller pommes till.
Ett måste för alla som inte ätit musslor förut,
musslorna är klara när dom öppnat sig helt.
Kommentarer
Trackback